FAN Dreamevent 2018

blog-image
De legerbasis van …, 3 speelklare voetbalveldjes en ontelbare busjes met voetbalteams. Op … augustus werd op deze locatie het jaarlijkse FAN-Dreamevent georganiseerd. 22 scholen gaven het beste van hunzelf in een heuse competitie voor jongens en meisjes.

De dag begon met een dankbetuiging aan FAN, elke school toont met fierheid zijn zelfgemaakte spandoek met kleuren en dankwoorden in overvloed. Alle teams trekken hun uitrusting aan. Dankzij Football Academy Noah, hebben ze elk een broekje, shirt en kousen in dezelfde kleur. Bovendien krijgen ze allemaal schoenen om in optimale omstandigheden te kunnen voetballen. Het gevoel dat ze een profvoetbal lijken en een stap dichter zijn bij hun droom, tovert een glimlach op hun gezicht. Dat is waarvoor FAN het doet!

Het tornooi barst los en de teams worden aangemoedigd door de aanwezige FAN-delegatie. Ook scheidsrechters zijn aanwezig en zorgen ervoor dat elke speler de regels van het spel leert kennen. Deze regels zijn heus nog niet in elke school bekend door een gebrek aan begeleiding, het is dan ook de taak van FAN om scholen hierin te begeleiden en op te leren. Door een evenement als dit jaarlijks te organiseren in combinatie met voetbalstages worden de regels stap voor stap bijgebracht aan zij die er nog niet weg mee zijn.

De dag vordert en het tornooi loopt richting zijn einde. De wedstrijden krijgen meer aandacht en de spanning neemt toe. Waar het voor ons belangrijk is om een tornooi te kunnen winnen is het voor deze kinderen zoveel belangrijker. Op een zeldzaam event als dit, willen ze geen kans laten liggen. In de laatste twee wedstrijden van de dag worden de winnaars bij de jongens en de winnaars bij de meisjes bepaald. Dit jaar ging de trofee naar de jongens van Siyathuthuka Primary School en de meisjes van Malanda Primary School.

Maar geen nood voor zij die niet konden winnen, iedereen krijgt een medaille en iedereen wordt erkend. Dat is namelijk iets wat Dreamfields en Football Academy Noah hoog in het vaandel dragen.

Het was weer een ongelooflijke beleving met veel lachende gezichten en enkele opmerkelijke talenten. Bedankt aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt en tot volgend jaar!

Winnaar jongens - Siyathuthuka Primary School

Winnaar meisjes - Malanda Primary School